Om Dinka®En klocka, en dinka, en sån där som du har på armen och som följer dig vart du än går. En följeslagare som följer med i många år, eller många olika som byts ofta. Alla har vi våra egna preferenser om hur det är att bära en klocka, en dinka.

Vi på Dinka älskar klockor, så mycket så vi har tagit det gamla 1960-talsslanget och gjort det till vårt namn. Schysst Dinka! är ett vedertaget begrepp för snygg klocka. Precis så vill vi att de som bär en klocka från Dinka ska känna. En klassisk klocka i modern tappning som har det där lilla extra som gör att man känner sig lite extra speciell.

Modernism och framåtanda var något som symboliserade 1960-talet och det är något som vi tycker väldigt mycket om. Det skapades fantastisk design på 1960-talet. De strama och eleganta kostymerna, klockor som åkte till månen och tillbaka. Listan kan göras lång och det är här vi har hämtat inspiration till design och form. 

Design är något viktigt och fundamentalt för Dinka och vi har under ett års tid arbetat på att ta fram vår första kollektion. Den svenska formgivaren och designer Denise Leonéus har tagit sig an Dinka med uppdraget att skapa en klassisk modern klocka inspirerad av 60-talet. Hennes kännetecken som designer är avskalad modern form med små subtila detaljer. Det är precis vad Dinka står för och studeras våra klockor närmare så växer det fram med tiden. Den mest påtagliga är den röda sekundvisaren som har blivit en signaturdetalj för Dinka. Vi är otroligt stolta över vad vi har åstadkommit tillsammans. Vi har skapat en vacker, elegant och samtidigt modern klocka som ska bli din nya följeslagare.

Bär en Dinka du också!

 

Dinka® är ett registrerat varumärke (Nr: 530337).
Fotograf: Messisorder